Ijsland Natuur - IJsland Vakanties
80
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-80,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Ijsland Natuur

Verreweg de meeste mensen die naar IJsland komen, nemen deel aan een excursie die de ‘Golden Circle’ wordt genoemd – wie de Golden Circle niet aflegt, verwaarloost de toeristenplicht schromelijk! Tijdens de excursie worden enkele hoogtepunten uit de IJslandse natuur bezocht. Namelijk de watervallen Gullfoss, het geothermisch gebied met de geisers van Geysir en het historisch belangrijke nationale park Þingvellir. De excursie is ideaal voor mensen die een kort bezoek brengen aan het land en die toch wat willen zien.
Populair is ook het nationale park Vatnajökull (Vatnajökullsþjóðgarður), waarbinnen de gelijknamige gletsjer Vatnajökull ligt. Natuurliefhebbers en wandelaars bezoeken vooral het gebied Skaftafell ten zuiden van de gletsjer. Ten oosten van Skaftafell ligt tevens het gletsjermeer Jökulsárlón. Aan de noordzijde van de gletsjer vormt het gebied Jökulsárgljúfur een interessante bestemming.

Datum
Categorie
Autorondreis Natuurlijk IJsland
Tags
Natuur