Politie haalt netwerk voor mobiele pgp-communicatie 'tussen criminelen' offline - IT Pro - Nieuws - IJsland Vakanties
750
post-template-default,single,single-post,postid-750,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Politie haalt netwerk voor mobiele pgp-communicatie ’tussen criminelen’ offline – IT Pro – Nieuws

Politie haalt netwerk voor mobiele pgp-communicatie ’tussen criminelen’ offline – IT Pro – Nieuws


Nee. Ik heb het er juist over dat je mogelijk verdacht bent wanneer je telefoongedrag onlogisch is.
Wanneer je voorgeeft in het algemeen privacybewust bent, maar je gebruikt je normale telefoon voor gesprekken met je familie, je collega’s en klanten en daarnaast ook een beveiligde telefoon voor andere gesprekken, dan is dat mogelijk verdacht.
Wanneer je bij een technologiebedrijf werkt waar beveiliging mogelijk een issue is, maar je gebruikt je normale telefoon voor gesprekken je collega’s en klanten en daarnaast ook een beveiligde telefoon voor andere gesprekken, dan is dat mogelijk verdacht. Of wanneer je een beveiligde telefoon gebruikt die communicatie via speciale servers laat lopen (zoals bij het bedrijf van dit artikel) waar je collega’s en klanten niet op aangesloten zijn.

Het gaat hier om toestellen van € 1.500 die alleen veilig kunnen communiceren met elkaar via een speciale server. Wanneer je familie, je collega’s en je klanten niet over dergelijke toestellen beschikken en een groot deel van die toestellen die via die server communiceren in handen van criminelen zijn, ja dan ben je verdacht wanneer je zo’n toestel hebt.

Er zijn tal van redenen om gebruik te maken van beveiligde communicatie. Elke reden heeft zijn eigen, herkenbare patroon van gebruik van een normale en beveiligde telefoon. Ben je algemeen privacybewust of paranoïde, dan bel je zoveel mogelijk beveiligd (lastig wanneer de tegenpartij daar een telefoon van € 1.500 voor nodig heeft). Heeft je bedrijf veiligheids-issues, dan bel je bedrijf, collega’s en sommige klanten vrijwel uitsluitend beveiligd, maar gebruik je privé je normale telefoon.
Ben je crimineel en wil je alleen je criminele contacten buiten zicht houden, dan is er geen ‘normale’ groep personen aan te wijzen die je van je ‘normale’ communicatie uitsluit.

Dus nee, je vrouw en kinderen met je normale telefoon bellen wanneer je voor je werk een beveiligde telefoon nodig hebt is niet verdacht.Source link

Geen reactie's

Geef een reactie