Tips - IJsland Vakanties
483
page-template-default,page,page-id-483,page-child,parent-pageid-480,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Tips

Op deze pagina vind je allerlei tips die wel eens van pas zouden kunnen komen tijdens je bezoek aan IJsland. Ook is er een pagina met leuke weetjes over IJsland.

Tips!

 • Als je in Reykjavik bent zorg dan dat je ergens het gratis Engelse tijdschrift ‘The Reykjavik Grapevine’ te pakken krijgt en dat moet niet heel moeilijk zijn aangezien ze op veel plekken in de stad verkrijgbaar zijn. In dit tijdschrift staat alles waardoor je op de hoogte blijft van wat er te doen is en welke evenementen eraan komen. Een erg handig tijdschrift om aan het begin van je bezoek aan IJsland door te lezen. Voor meer informatie kun je naar de website van The Reykjavik Grapevine gaan.
 • Het is bijna overal wel normaal; fooien geven. In IJsland is een fooi geven niet gebruikelijk en kan al erg snel als een belediging worden opgevat, dus let op tijdens het afrekenen!
 • Volgens vele IJslanders hebben zij de beste hotdogs ter wereld en jawel deze worden in Reykjavik verkocht. Dan denk je misschien dat er een heel restaurant van gemaakt is, maar nee. het is gewoon een kraampje bij de oude haven van Reykjavik. Je moet even goed zoeken, maar als je de kraam eenmaal gevonden heb is het de moeite waard!
 • Als je van plan bent veel in Reykjavik te bezoeken en gebruik te maken van het openbaar vervoer dan is de Reykjavik Welcome Card wel iets voor jou! Deze kaart geeft je toegang tot thermal pools, musea en openbaar vervoer. Je krijgt ook nog korting op tours, shoppen en andere services. Deze kaart kun je voor 24, 48 of 72 uur kopen. Deze kaart kun je kopen bij The Center, de meeste hotels in Reykjavik en andere toeristen informatie punten. Voor meer informatie kun je naar de website van Visit Reykjavik gaan.
 • Er komt een goede bespaar tip aan dus let op! In IJsland kun je bij veel winkels Tax Free shoppen, maar daar moet je wel iets voor doen. Overal bij het Tax Free logo kun je dus Tax Free shoppen. Dat gaat als volgt:
  -Als je meer dan 4000 ISK uitgeeft, moet je bij de kassa om een formulier vragen. Deze vul je in om op die manier de belasting die je betaald hebt terug te krijgen (belasting op goederen zit vaak tussen de 20 en 25% in IJsland).
  -Als je meer dan 5000 ISK terug hebt gekregen, moet je bij de douane de goederen laten zien met het bewijs dat je het geld terug hebt gekregen. Dit kun je zien als bewijs van export.
  -De terugbetaling kan op twee manieren.

1: Je schrijft je creditcard nummer op het formulier dat je in de winkel krijgt. Deze stuur je op in een Iceland Refund enveloppe en het wordt teruggestort op je creditcard. (je kan dit ook op het vliegveld inleveren)
2: Als je het geld contant terug wil kan dat ook. Je kan het geld, na het invullen van het formulier, terug halen bij banken en sommige winkelcentrums. Hieronder een lijst met waar je je geld kan terugkrijgen:
-Keflavik Airport bij de Landsbanki. Voor teruggave van meer dan 5000 ISK moet je bij de Landsbanki zijn in de aankomsthal. Voor teruggave van minder dan 5000 ISK moet je bij de Tax Refund na de douane zijn. Houdt er rekening mee dat het vaak erg druk is bij de Tax Refund na de douane.
-Luchthaven Reykjavik bij de informatiebalie
-Kringlan en Smáralind winkelcentrum bij de informatiebalies.
-Toeristeninformatie in Reykjavik.