WhatsApp stelt beperking functies app bij niet accepteren voorwaarden iets uit - Tablets en telefoons - Nieuws - IJsland Vakanties
741
post-template-default,single,single-post,postid-741,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

WhatsApp stelt beperking functies app bij niet accepteren voorwaarden iets uit – Tablets en telefoons – Nieuws

WhatsApp stelt beperking functies app bij niet accepteren voorwaarden iets uit – Tablets en telefoons – Nieuws


Standaard geen data naar de cloud en standaard een adblocker, dat is privacy. Zeker als je ervoor betaalt vind ik het vreemd dat die reclame dan nog kan knipperen en doen. Zo afleidend, ook bij het premium betaalde privacy vriendelijke merk. Er lijken wel geen grenzen aan wat wij als consument nog zelf mogen willen.

De reacties worden beoordeeld op mening en niet zoals op Tweakers hoort, op relevantie. Jammer. Laat mensen mij maar -1 geven, en de reacties +1, het gaat over hetzelfde dus alles is relevant, of alles niet. Ik heb mijn hand duidelijk in een wespennest gestoken, mijn punt daar begint deze post mee.

Voor de +1 relevantie: nee ik vertrouw de suggestie niet om privacy te verkrijgen op een specifieke bedrijfsdienst, i.c. van Apple en haar telefoons. Trouwens ook niet van Google. Beide zie ik niet als privacy betere variant van Whatsapp. Beide Amerikaanse bedrijven zie ik niet als vriend van privacy. Ze brengen hun klant in een slikken of stikken fuik waar je niet meer uit kan en op dat moment gaan de prijzen omhoog. Fatsoenlijke bedrijven zijn dan al stuk. Ik zoek een metafoor en denk aan een kluizenfabrikant. Typisch dat in de huidige tijd niet de kluis maar de bewaardienst wordt verkocht. Een kluis kocht je van een bedrijf dat jou veiligheid diende. Na de economische crisis werd wel duidelijk dat die bewaardienst niet meer jouw doel diende.

Maar t maakt niet meer uit wat ik zeg, dat ik kritisch ben over Apple en de perverse omstandigheden die een ongekende breuk zijn met de in Nederland gangbare privacy opvattingen van 20 jaar geleden die relevant zijn inzake Whatsapp leveren -1 op en allemaal verontwaardigde reacties. Word wakker. Het valt me nog mee dat ik Google of Apple nog niet hoef te betalen om mijn plee door te trekken, al zal de spraak assistent en gyroscoop het al wel weten. En Whatsapp ook vanuit de Social media room.

In Noord Holland en Groningen zou men de stroom en vierkante meters voor dataopslag ook kunnen verbinden aan voorwaarden. En openheid. Waarom er geen privacy apps en bedrijven zijn, naar mijn idee laten we ons met open ogen overlopen en als Europa hebben we iedere dag minder in de hand wie er over onze informatie gaat en wat er mee gebeurt. Maar zowat iedereen klikt toch klakkeloos op cookies accepteren en voor die doelgroep is Whatsapp prima, alleen holt dat dus voor iedereen de privacy, onafhankelijkheid en souvereiniteit van burger tot EU uit. Kom maar op met die -1.

(Nu wel off-topic:)
En Google Foto’s, je kunt ook je foto’s gewoon bij Android van je toestel halen. Slepen en loslaten. Klaar Geen app nodig. Niet fijn als Google daar niet goed in zit met zijn cloud API, maar Android duwt je niet de Google cloud in, al geef ik toe, het is te handig om niet te gebruiken. Maar uiteindelijk haal ik mijn foto’s er zelf af, en de cloud hangt er bij. Bij Apple had ik een probleem als de cloud weg zou zijn, bij Android niet. Het staat op een nas en daar ga ik gewoon over. Ik krijg geen terugkerende berichten dat ik iets moet, ik ben vrij in mijn keuze. Wel mag duidelijk zijn dat beide merken toch echt jouw data erg graag willen, zoals ik eerder opmerkte, bij geen van beiden zitten tooltjes om jou eens te helpen om een automatische lokale backup te maken. Ik zeg niet dat het niet kan, maar het wordt je niet makkelijk gemaakt om uit de Cloud te blijven en de motieven daartoe? Ik vind het stinken.

Ik voelde me gegijzeld en ben blij dat ik na de nodige dagen / uren en met een semi illegale Chinese cardreader mijn foto’s met allerlei rare namen en dubbels terug heb ondanks de mooie software van Apple, die voor jou kennelijk wel werkt.

Ik vind het zo raar dat iedereen met nul moeite of kennis wel de cloud in kan, maar kom er maar eens uit. Ongemerkt pikken ze je data. Voor gijzeling of afpersing als beschrijving van wat er gebeurt vind ik wel wat te zeggen. Maar dit is wel inderdaad wat offtopic, al blijft het een discussie of je Apple dan meet zou moeten vertrouwen dan Whatsapp.

Nogmaals ik zou liever zien dat op dit punt oude tijden terug zouden komen waar bedrijven helemaal niks met jouw communicatie mogen, de oude Nederlandse waarden volgen en zeker niet alles via een andere staat laten gaan waar steeds extremere leiders heel wisselend beleid voeren terwijl het technisch vakmanschap in Nederland afneemt waardoor we ook niks meer zelf kunnen.

Ik vraag me trouwens af wie nog een Nederlandse mailprovider heeft. Nog zoiets.

[Reactie gewijzigd door EvertSchut op 12 mei 2021 03:26]Source link

Geen reactie's

Geef een reactie